Discussievragen en werkvormen

wittenberg-etc-022
Katharina von Bora, de vrouw van Luther, was de manager in huis. Wie kan er bij jullie thuis het beste met geld omgaan? Waar merk je dat aan?

Organiseer je een bijeenkomst met een groep jongeren, en zoek je een interessant thema om het samen over te hebben? Maak dan eens gebruik van één of meer  discussievragen. Deze vragen helpen om samen aan de slag te gaan. Je kunt zo ontdekken hoe actueel de vraagstukken vanuit de geschiedenis van Luther en de Reformatie ook vandaag nog zijn.

  • Bij elke anekdote uit de game is ook een discussievraag beschikbaar. Deze vragen zijn in te zetten tijdens een bijeenkomst met een groep. De vragen geven meer diepgang aan de anekdotes, de personages en de puzzels. Ze dagen met name uit om de relevantie voor het heden samen te doordenken.
  • Een afsluitende opdracht zorgt ervoor dat de deelnemers samen een tijdlijn maken van de gebeurtenissen van de Reformatie. Die wordt gemaakt met een mediatool en kan eenvoudig online gedeeld worden met de hele gemeente.
  • Het materiaal uit de app is voorzien van een toelichting voor de spelleider. Er is ook aanvullend materiaal beschikbaar om de discussie te visualiseren.
  • Bovendien is het mogelijk om specifieke opdrachten of lokale missies erin op te nemen. (Dit is een optie en niet noodzakelijk.)