Over ons

Over de samensteller

De inhoud van het game-pakket is samengesteld door Lydia Vroegindeweij. Zij is theoloog en educatief uitgever en maakt in het kader van een promotieonderzoek intensief studie van leven en leer van Martin Luther.

In Amersfoort is zij als vrijwilliger de projectleider van het Lutherjaar voor de Protestantse Gemeente Amersfoort en in nauwe samenwerking met de pioniersplek De Amersfoortse Zwaan. De pioniers in deze Lutherse Kerk in Amersfoort spannen zich in om het erfgoed van kerkmuziek en liturgie op een hedendaagse manier aansprekend te maken voor een groter publiek.

Om ervoor te zorgen dat ook voor de jeugd een passend aanbod in het projectjaar beschikbaar is, ontwikkelde zij op eigen initiatief dit pakket. Voor alle wijkgemeenten van de Protestantse gemeente Amersfoort is dit materiaal gratis beschikbaar. De licenties voor andere gemeenten worden verkocht via haar bedrijf Vroegindeweij Educatie & Communicatie (zie daarvoor bij Bestellen).

Over de Amersfoortse Zwaan

Het verrassende van de Lutherse Kerk aan de Langestraat is, dat er op zaterdag kerk is. Soms is dat kerk in de vorm van interview en debat, soms in de vorm van kerkdiensten waarin je tot rust en bezinning komt, soms in de vorm van muziek die je optilt en ontroert. We hebben aandacht voor wat mensen bezielt. U bent welkom op zaterdag van 16 tot 17 uur om deze bijeenkomsten te ervaren – maar de kerk is al open vanaf 11 uur voor individuele bezoekers.

‘de Amersfoortse Zwaan’  staat als Lutherse plaats van geloof voor

  • een liberaal klimaat, hartelijke (gast)vrijheid en openheid in geloven;
  • voor een warm hart voor liturgie, voor kunst, cultuur in het algemeen en bovenal voor muziek;
  • eerbied voor de Schrift, die ook bron van de Reformatie was
  • eigentijds en verrassend: Luther staat bekend om zijn Schriftstudie en uitleg, maar hij baseert zijn theologie juist ook op het leven van alledag; zo brengt hij levendige, verrassende theologie, die mensen helpt bij het vinden van hun weg door het leven, een theologie met menselijke maat;
  • spiritualiteit in kleinschaligheid.

Meer weten over de Amersfoortse Zwaan en het programma in het Lutherjaar? Kijk op de website.